Symposium

Kennedy van der LaanEvers SoerjatinYoung Talent GroupJPR Advocaten

Blijf op de hoogte van het symposium via de Symposium Facebook!

De eerste spreker is Don Ceder. Don Ceder is fractievoorzitter van de ChristenUnie in Amsterdam. Naast zijn functie als politicus is hij tevens advocaat. Als advocaat is hij erachter gekomen dat beleid vaak niet aansluit op hoe de maatschappij werkt. Zo vindt hij dat het in de discussies over drugs vooral over de veiligheidsaspecten gaat, terwijl er een dieperliggende vraag moet worden gesteld: ‘‘Hoe kan het zo zijn dat zo veel jongeren behoefte hebben aan het tijdelijk ontsnappen aan de werkelijkheid?’ En kunnen we daar uiteindelijk wat aan doen?”

De tweede spreker is Ton Nabben. Ton Nabben is drugsonderzoeker en daarnaast is hij als criminoloog verbonden aan het Bonger Instituut aan de Universiteit van Amsterdam. In 2010 schreef hij zijn proefschrift High Amsterdam, waarmee hij promoveerde. Zijn proefschrift had betrekking op de ontwikkelingen binnen de dancescene en de partydrugsmarkt. De discussie rondom het legaliseren van drugs wordt al 30 jaar gevoerd. Volgens Nabben is er steeds meer duidelijk over schadelijkheid van XTC, de omvang van het gebruik en de invloed op de misdaad.

De derde spreker is Thomas Sanders. Thomas Sanders is een gepromoveerd jurist, advocaat bij AKD en specialist op het gebied van handhaving. Hij is regelmatig betrokken bij sluitingen van XTC-labs en de problemen rondom de effecten van XTC (dumpingen etc). In zijn verhaal zal hij onder andere behandelen hoe XTC gereguleerd is in Nederland, of we internationaal gezien hiertoe verplicht zijn en of de mogelijkheid bestaat om XTC te legaliseren. Deze vragen zullen beantwoord worden binnen zowel een strafrechtelijk als een internationaalrechtelijk kader.

Het JSVU Symposium is mede mogelijk gemaakt door het U-fonds!

NautaDutilhVan DoorneDLA PiperHouthoffDirkzwagerNysinghHVG Law LLP
d
Inloggenclose