Katadreuffe-prijs

Kennedy van der LaanYoung Talent GroupJPR AdvocatenAllen & Overy

Katadreuffe-prijs
In 2012 werd professor Ivo Giesen uitgeroepen tot UU-docent van het jaar. Het prijzengeld dat hij daarmee won, heeft hij teruggegeven aan de student. Op zijn initiatief wordt ieder jaar de Katadreuffe-prijs uitgereikt (vernoemd naar de hoofdpersoon Jacob Willem Katadreuffe uit de roman Karakter van Ferdinand Bordewijk uit 1938) aan de meest opmerkelijke rechtenstudent van het afgelopen academische jaar. Wie is dat, de meest opmerkelijke rechtenstudent? Dat is iemand met karakter, bijvoorbeeld blijkend uit bijzondere studieprestaties, uit een waardevolle, duurzame bijdrage aan bijvoorbeeld Universiteit, Faculteit, Departement, maatschappij, stad, sport, of cultuur, maar dan wel steeds voor zover die bijdrage direct of indirect in verband staat met de studie aan het Departement Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 500,-- alsmede een door professor Giesen gesigneerd exemplaar van Bordewijks roman Karakter.

Procedure
De voordrachten worden allemaal behandeld door de jury van de Katadreuffe-prijs 2020. De jury voert met alle voorgedragen studenten gesprekken. Op basis van deze gesprekken worden er uiteindelijk drie nominaties vastgesteld. Deze nominaties betreffen de personen die de meest opmerkelijke prestatie hebben geleverd, volgens de jury.

Het is mogelijk om, als student of docent, een student voor te dragen via deze link.

Van 15 april tot en met 15 mei 2020 is het mogelijk om iemand op te geven. Daarna zal de jury in beraad gaan. Tijdens de opening van het academisch collegejaar in september 2020 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Baker McKenziePels RijckenNysinghDirkzwagerAKDHVG Law LLPVan DoorneDLA PiperClifford ChanceHouthoff
UBD
Inloggenclose