Legal Backpack

Kennedy van der LaanJPR AdvocatenHogan LovellsAllen & Overy

Legal Backpack

Drie Europese steden, drie internationale advocatenkantoren en één casus. Dit is in het kort waar de Legal Backpack om draait. Gedurende een tiendaagse reis worden studenten uitgedaagd om de wereld van de internationale topadvocatuur binnen te treden.
Tijdens de Legal Backpack wordt er aan een inhoudelijke casus gewerkt. Gedurende de casus zal kennis worden gemaakt met verschillende rechtsgebieden. Daarnaast zullen er ook andere vaardigheden opgedaan worden.

De Legal Backpackcommissie is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen. De bestemmingen zijn nu nog geheim, maar ze worden onthuld op de JSVU Borrel op woensdag 9 oktober.

Naast het juridisch inhoudelijke traject is er bovendien ook voldoende ruimte voor sociaal-culturele activiteiten en kunnen we genoeg zien van de steden zelf. Kortom: de Legal Backpack wordt een onvergetelijke (reis)ervaring!

Aangezien er een select aantal studenten kan deelnemen aan de Legal Backpack moet bij inschrijving op het volgende worden gelet:

  • Je bent student Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht;
  • Je hebt minimaal 75 ECTS op het moment van vertrek (dus ook tweedejaars kunnen zich opgeven);
  • CV (Deze moeten we opsturen aan de kantoren).

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met de Legal Backpackcommissie door te mailen naar legalbackpack@jsvu.nl.

Het inhoudelijke voortraject

Voorafgaand aan de reis vindt het inhoudelijk traject plaats. Gedurende dit voortraject neem deel aan een (verplichte) inhoudelijke activiteit. Deze activiteiten bestaan onder meer uit bezoeken aan advocatenkantoren en andere  instellingen die in verband staan met de casus.

Het voortraject begint met een Kick-of college waar interessante gastsprekers hun kennis delen en de deelnemers inleiden in het betreffende rechtsgebied. Tijdens deze bezoeken zullen verschillende aspecten van het thema aan bod komen.

Met de kennis die wordt opgedaan tijdens het voortraject, reizen wij vervolgens af naar de drie Europese steden. Het inhoudelijk traject zal zich hier voortzetten.

De reis

De reis vindt plaats van zondag 2 tot en met maandag 10 februari 2020. 

Inschrijven

De inschrijvingen openen op donderdag 10 oktober om 15:00 uur! Zit dan klaar achter je computer of telefoon, want de inschrijvingen kunnen hard gaan!

Up to date blijven

Wil je op de hoogte gehouden worden van informatie omtrent de Legal Backpack 2018? Like dan ook onze pagina op Facebook: www.facebook.nl/legalbackpack.

Clifford ChanceAKDBaker McKenziePels RijckenDirkzwagerDLA PiperHouthoffVan DoorneNysinghHVG Law LLP
legal backpack
Inloggenclose