APOLLO 11

De eerste mens op de maan

Het was een duistere ochtend in februari, tot er plotseling een groene schemering in Utrecht te zien was. Langzaam maar zeker brak het licht door de duisternis, en de Juridische Studentenvereniging te Utrecht werd opgericht op 2 februari 1968. In deze koude tijd was er niet alleen ruimte voor onze groene liefde, ook was er sprake van een innovatieve wapenwedloop. Het letterlijke hoogtepunt hiervan werd de Apollo 11 ruimtemissie. Op 16 juli 1969 werd namelijk de eerste stap door de mens op de maan gezet. De dappere bemanning van de Apollo 11, bestaand uit de drie astronauten Neil Armstrong, Edwin "Buzz" Aldrin en Michael Collins, hadden met vlag en wimpel een grote eer bewezen aan hun natie. Precies 4 dagen, 13 uur en 24 minuten na de lancering zette Neil Armstrong de eerste stap op de maan ooit. Hier sprak hij de beroemde woorden: “That’s one small step for man, one giant leap for mankind”.

Het XIste Lustrum der JSVU

Dit collegejaar is dan ook hét jaar dat de JSVU haar 55-jarige bestaan viert. Het XIe Lustrum gaat, net als de ruimtemissie Apollo 11, een bijzondere reis worden. Vandaag de dag blijft Apollo 11 namelijk een van de meest opwindende en succesvolle ruimtevluchten in de geschiedenis van de menselijke ruimtevaart. 

De bemanning

Met dit thema willen wij benadrukken dat alles mogelijk is. Hoe groots de eerste stap op de maan was in 1969, zo groots wordt het Lustrumjaar in 2022 en 2023. Onze Apollo 11 missie heeft maanden aan voorbereiding gehad en was zeker niet mogelijk geweest zonder de Lustrumcommissie. De missie van de Apollo 11 bestaat uit de volgende bemanning: Thomas Bruijnzeels, Niels Alink, Anna van Swam, Martine Loorbach, Julia Vissers en Gina van Randeraad. De leden van de Lustrumcommissie nemen plaats in de raket en zullen dit jaar veel hoogtepunten beleven! Hoewel deze bemanning al maanden aan het voorbereiden is, kan deze vette reis niet gelanceerd worden zonder alle JSVU leden. De reis is namelijk even belangrijk als de eindbestemming en de vrienden die je onderweg maakt!

Maanzinnige lustrumactiviteiten

De Lustrumcommissie is helemaal ‘ready for take-off’ en de eerste lancering heeft dan ook op 14 oktober plaatsgevonden. Wij zijn gelanceerd om een Maanzinnig Lustrumjaar te beleven met elkaar. De bemanning kijkt er dan ook ontzettend naar uit om samen met ons team veilig ter aarde te komen na de vele hoogtepunten tijdens onze Lustrumactiviteiten. Zo wordt er in februari een inhoudelijk evenement georganiseerd, minstens zo revolutionair als de ruimtemissie zelf. Vergeet ook zeker niet om het lustrumgala in je agenda te zetten, dat plaats zal vinden op 31 maart 2023. De reis wordt uiteraard afgesloten met het slotfeest. Hier willen we nog niet te veel over verklappen, maar dit wordt buitenaards prachtig.  

Kennedy van der LaanDirkzwagerPrivacy CompanyFlynth
Meijburg & Co Van DoorneNautaDutilhPrivacy Company
UBD
Inloggenclose