Werken als Junior Legal Counsel bij DPA Legal Services

Vliegende loopbaanstart

Afgestudeerd en met een beetje werkervaring, maar geen duidelijk pad of richting voor mijn carrière. Zo begon ik mijn zoektocht naar een nieuwe baan. Al snel stuitte ik op de functie Junior Interim Legal Counsel bij DPA Legal Services. Een functie die voor mij perfect aansloot! Waarom? Het biedt je de mogelijkheid om te ontdekken of de functie van bedrijfsjurist daadwerkelijk bij je past. Daarnaast doe je werkervaring op bij verschillende bedrijven, maar krijg je met name de kans om veel te leren en jezelf te ontwikkelen. Vrijwel direct nadat ik in dienst trad kwam ik terecht op een leuke opdracht bij Gibson, een groot en internationaal consumer electronics and music lifestyle bedrijf.

Juridische praktijkervaring

De dynamiek in het bedrijf en het contact met de verschillende afdelingen bevallen mij goed. Het is interessant om direct en proactief bij te kunnen dragen aan de bedrijfsvoering en besluitvorming. Een van de leukste, maar tegelijkertijd ook moeilijkste dingen vind ik dat je met veel verschillende rechtsgebieden in aanraking komt. De vraagstukken gaan doorgaans over contractenrecht, ondernemingsrecht en arbeidsrecht, vakken die ik tijdens mijn Master heb gevolgd. Ik werd echter ook geconfronteerd met vragen over privacywetgeving, mededingingsrecht, auteursrecht en bestuursrecht, rechtsgebieden waar ik minder ervaring mee had. Dit was een leuke uitdaging, maar zorgde er ook voor dat ik niet altijd zeker was over mijn advies. Samen met DPA ben ik daarom op zoek gegaan naar een opleiding die mijn juridische kennis zou verbreden en verdiepen en waarbij ik mijn professionele vaardigheden verder zou ontwikkelen.

Beroepsopleiding Bedrijfsjurist

Mijn voorstel en wens om deel te nemen aan de Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen werd meteen enthousiast ontvangen door DPA. Het is fijn om te merken dat DPA openstaat voor initiatieven en steeds opzoek is naar mogelijkheden om hun interim professionals te laten groeien en ontwikkelen. DPA heeft zowel intern als extern alles in het werk gesteld om mij zo snel mogelijk te kunnen laten starten met deze opleiding. De Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen is een eenjarige postacademische bedrijfsjuridische opleiding voor bedrijfsjuristen in de beginfase van hun loopbaan. De opleiding wordt verzorgd door Stichting Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen, dit is een samenwerkingsverband van het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) enerzijds en de universiteiten van Leiden, Nijmegen, Rotterdam en Tilburg anderzijds. Ondertussen is de Beroepsopleiding Bedrijfsjurist een vast onderdeel van het opleidingstraject voor Junior Interim Legal Counsels bij DPA.

De beroepsopleiding bedrijfsjuristen behandelt een breed scala aan relevante onderwerpen zoals arbeidsrecht, internationaal contracteren en mededingingsrecht

Professionele groei

De opleiding behandelt een breed scala voor mij relevante onderwerpen zoals individueel en collectief arbeidsrecht, internationaal contracteren en mededingingsrecht. Deze onderwerpen worden op een praktische manier behandeld door docenten die grotendeels zelf werkzaam zijn in het bedrijfsleven. Dit zorgt ervoor dat zij met voorbeelden uit de praktijk snel de problematiek kunnen duiden. Erg waardevol, want ik heb al meerdere malen de opgedane kennis in de praktijk kunnen toepassen. Naast de juridisch inhoudelijke vakken besteedt de opleiding ook aandacht aan communicatieve vaardigheden en het schrijven van adviezen. Het ontwikkelen van je professionele vaardigheden wordt daarmee ook gestimuleerd.

Een jaar lang volg ik één keer in de twee weken een volle dag college. Het is een intensieve opleiding, maar met de juiste planning goed te combineren met een fulltime baan. Daarnaast zit je in een leuke groep met allemaal startende bedrijfsjuristen waarmee je kan sparren. Zo heeft de opleiding naast de juridische kennis en professionele vaardigheden ook mijn netwerk vergroot.

Op het moment ben ik ruim een half jaar bezig met de opleiding en vind ik de opleiding echt van toegevoegde waarde. Het zorgt ervoor dat ik in mijn werk die stap extra kan zetten. Een aanrader voor iedereen die zich in de beginfase van zijn bedrijfsjuridische carrière bevindt!

Wil jij net als Carline de mogelijkheid krijgen om de Beroepsopleiding Bedrijfsjurist te volgen en ervaring op te doen bij verschillende opdrachtgevers uit de top 500 van het bedrijfsleven? Neem dan snel contact op met onze recruiter Max Pieter Dijkstra (06-12180908 / maxpieter.dijkstra@dpa.nl)

HVG LawFlynthAKD Dirkzwager
EIFFEL DLA PiperWintertalingBaker McKenzieVan DoorneMeijburg & Co Allen & OveryNorton Rose FulbrightNautaDutihlKennedy Van der Laan
Inloggenclose