Voorwoord Juncto Recht en Wonen (33.1)

Beste lezer,

Voor u ligt de eerste editie van de Juncto van het collegejaar 2021-2022. Het overkoepelende thema van deze uitgave is Recht en Wonen.

Anno 2021 kampt Nederland met een woningtekort van ongeveer 300.000 woningen. Ook studenten merken dat: er is momenteel een landelijk tekort van zo’n 25.000 studentenkamers. Ook in Utrecht zouden er zo’n 7600 kamers bij moeten komen, om aan de vraag te kunnen voldoen. De gevolgen van het tekort zijn enorm: de huizenprijzen zijn torenhoog en ook de huren van kamers rijzen de pan uit.

De wereld van het recht en wonen hangen sterk met elkaar samen. In elk rechtsgebied zijn wel verbanden met de woonsituatie te leggen. De onder andere strafbaarstelling van kraken, het bestuursrechtelijke aspect van bouw- en omgevingsvergunning en de civielrechtelijke rechten van huurders zijn onderwerpen die in deze Juncto aan bod zullen komen.

Veel leesplezier!

Oscar Verstegen en Zoila Plet

Eerste artikel

 

Colofon
De Juncto is het onafhankelijke blad van het departement Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht. De Juncto wordt uitgegeven door de Juridische Studenten Vereniging te Utrecht en verschijnt viermaal per jaar.

Hoofdredacteuren
Oscar Verstegen en Zoila Plet

Eindredactie
Oscar Verstegen en Zoila Plet

Redactie
Berend Floor, Casper van der Wiel, Elizabetha Zeka, Eyob Meerveld, Nyah Franken, Rianne Meijvogel, Thijs van Steenhuijsen en Thom van den Berg

Raad van Advies
Bart Vos, Vincent van der Schoot

Email
juncto@jsvu.nl

Voor inlichtingen over adverteren kunt u contact opnemen met de Commissaris Extern van de JSVU.

E bestuur@jsvu.nl
T (030) 2400811
www.jsvu.nl/nl/juncto

Kennedy van der LaanDirkzwagerPrivacy CompanyFlynth
Meijburg & Co NautaDutilhVan DoornePrivacy Company
Inloggenclose