Voorwoord Juncto Recht en Seksualiteit (33.2)

Beste lezer, 

Voor u ligt de tweede editie van de Juncto van het collegejaar 2021-2022. Het overkoepelende thema van deze uitgave is Recht en Seksualiteit. 

Met de hashtag #MeToo anno 2006 deelden slachtoffers van seksueel misbruik en intimidatie al hun verhaal met de buitenwereld. Het doel hiervan was om het wijdverbreide probleem niet langer te negeren of af te doen als ‘normaal’. Zo zijn er onlangs ook beschuldigen naar voren gekomen onder andere door oud-deelnemers van ‘The Voice of Holland’.

De wereld van het recht en seksualiteit hangen sterk met elkaar samen. In elk rechtsgebied zijn wel verbanden met elkaar te leggen. Onder andere de strafbaarstelling van het doorsturen van expliciet materiaal, de zorgplicht bij werkgevers bij seksueel overschrijdend gedrag en de geschonden mensenrechten in Hongarije zijn onderwerpen die in deze Juncto aan bod zullen komen. 

Veel leesplezier!

Oscar Verstegen en Zoila Plet

Eerste Artikel

 

Colofon

De Juncto is het onafhankelijke blad van het departement Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht. De Juncto wordt uitgegeven door de Juridische Studenten Vereniging te Utrecht en verschijnt viermaal per jaar.

Hoofdredacteuren

Oscar Verstegen en Zoila Plet

Eindredactie

Oscar Verstegen en Zoila Plet

Redactie

Berend Floor, Casper van der Wiel, Elizabetha Zeka, Eyob Meerveld, Nyah Franken, Rianne Meijvogel, Thijs van Steenhuijsen en Thom van den Berg

Raad van Advies

Bart Vos, Vincent van der Schoot

Grafisch vormgever

Laurens Kimmel

Email

juncto@jsvu.nl

Voor inlichtingen over adverteren kunt u contact opnemen met de Commissaris Extern van de JSVU.

E bestuur@jsvu.nl

T (030) 2400811

www.dejuncto.nl

Pels RijckenHVG LawFlynthAKD
Van DoorneBaker McKenzieNautaDutihlMeijburg & Co WintertalingA&O ShearmanKennedy Van der LaanEIFFEL DLA PiperNorton Rose Fulbright
Inloggenclose