Voorwoord Juncto Recht en Verkiezingen 2023 - 2024

Beste lezer, 

Het is ons een groot genoegen u te verwelkomen bij deze allereerste editie van de Juncto van collegejaar 2023-2024. Hoewel elke editie op zich natuurlijk fantastisch is, kent deze editie een extra speciaal karakter om een bijzondere reden. Waar kerst onder meer in het teken staat van de geboorte van Jezus, vieren wij met deze feestdagenspecial namelijk ook de geboorte van onze kers(t)verse Juncto Redactie. Terwijl de feestdagen worden ingeluid, willen wij u in deze uitgave graag voorzien van inspirerende inzichten en juridische contemplaties met betrekking tot het actuele thema: Recht en Verkiezingen.

In deze editie duiken wij in de juridische vraagstukken die onlosmakelijk verbonden zijn aan de rechtsstaat en democratie, met onderwerpen die variëren van de de rechtsstatelijkheid van verkiezingsprogramma’s tot beschouwingen over formatie-hectiek, of beter gezegd; vergemakkelijking daarvan. Verder vindt u in deze editie van elk van onze commissieleden een welkomstwoord waarin zij zich aan u voorstellen.

Laat deze uitgave een juridisch feestdiner zijn waarbij de verschillende onderwerpen als fraaie gerechten aan u worden geserveerd.

Namens de gehele Juncto-redactie wens ik u fijne dagen en een voorspoedig 2024.

Met vriendelijke groet,

Michelle van Dalen

Hoofdredacteur

Junctocommissie 2023-2024

HVG LawFlynthAKD Dirkzwager
A&O ShearmanNorton Rose FulbrightDLA PiperVan DoorneKennedy Van der LaanWintertalingBaker McKenzieEIFFEL Meijburg & Co NautaDutihl
Inloggenclose