Nieuwe editie De Juncto Recht en Wonen

24 december 2021

Nieuwe editie De Juncto Recht en Wonen

De Juncto 33.1 staat in het teken van Recht en Wonen. De laatste jaren is Nederland in de ban van de woningnood, die anno 2021 ongekende proporties heeft aangenomen. Op het moment van schrijven is er in ons land een tekort aan zo'n 300.000 woningen. Ook studenten merken dit: er is een nijpend tekort aan kamers en de huren zijn torenhoog. In het afgelopen week gepresenteerde regeerakkoord staat het oplossen van de wooncrisis dan ook hoog op de agenda, maar de enorme woningnood zal zeker niet morgen voorbij zijn.

In deze Juncto staat de samenhang tussen de wereld van het recht en de woningnood centraal. Artikelen over de discriminatie van internationale studenten, de rechten van huurders en de aanpak van huisjesmelkers door gemeenten passeren allen de revue. Deze juncto bestrijkt alle rechtsgebieden: van staats- en bestuursrecht tot straf- en civiel recht, en zelfs rechtsfilosofische kwesties komen aan bod. Wil jij meer weten over het juridisch kader rondom de wooncrisis? Lees dan vooral de nieuwste editie van de Juncto even door via deze link!

Young Talent GroupPels RijckenFlynthDirkzwager
EIFFEL DLA PiperPrivacy CompanyNautaDutihlWintertalingVan DoorneBaker McKenzieNorton Rose FulbrightA&O Shearman
Nieuws
Inloggenclose