Over de JSVU

Pels RijckenKennedy van der LaanEvers SoerjatinYoung Talent Group

Over de JSVU

De afkorting JSVU staat voor Juridische Studenten Vereniging te Utrecht. De JSVU is de officiële, onafhankelijke departementsvereniging van het departement Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht. De JSVU is opgericht op 2 februari 1968, wat betekent dat de JSVU dit collegejaar maar liefst 51 jaar bestaat. Met meer dan 3500 leden is de JSVU een van de grootste en meest professionele studentenorganisaties van Nederland. 

Evenementen en activiteiten

De JSVU stelt zich ten doel het behartigen van de belangen van de Utrechtse rechtenstudent in de ruimste zin van het woord. Dit doel wordt onder andere bereikt door verschillende activiteiten voor studenten te organiseren. De JSVU organiseert ruim 80 evenementen per jaar, waaronder activiteiten op het gebied van arbeidsmarktoriëntatie, inhoudelijke congressen, symposia en een groot aantal sociale activiteiten. Door deel te nemen aan deze activiteiten worden studenten uitgedaagd en optimaal voorbereid op hun toekomst. Uiteraard hecht de JSVU ook veel waarde aan sociale activiteiten. Zo organiseren wij jaarlijks een feest, een gala, een hockeytoernooi en verschillende borrels voor onze leden. 

Diversiteit staat bij de JSVU hoog in het vaandel. Niet enkel op het gebied van activiteiten en evenementen, maar ook op het gebied van onze leden. Voor elke activiteit wordt een commissie opgericht, bestaande uit vijf tot acht personen. Wij willen dat iedereen zich welkom voelt om voor een plek in een commissie te solliciteren. Ook nodigen wij al onze leden van harte uit op onze activiteiten en evenementen.

Naast bovengenoemde activiteiten is de JSVU verantwoordelijk voor de Studiewinkel, de Boekenservice en het online departementsblad Juncto. In de Studiewinkel kunnen uittreksels worden gekocht. Bij de Boekenservice kunnen boeken met 5-15% korting gekocht worden door leden van de vereniging. De Juncto is het onafhankelijke departementsblad van het departement Rechtsgeleerdheid.

Bestuur

De JSVU wordt bestuurd door een fulltime bestuur van zeven personen. Zij houden de JSVU gedurende een collegejaar draaiende. Ieder jaar treedt er een nieuw bestuur aan, bestaande uit zeven studenten Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht. 

Young Talent Group

Hiernaast participeert de JSVU in de Stichting Young Talent Group. De Young Talent Group richt zich op het voorbereiden van de student op de arbeidsmarkt. Wil jij op de hoogte blijven van stages, vacatures, masterclasses en andere kantooractiviteiten? Schrijf je dan snel en gratis in via www.youngtalentgroup.nl/inschrijven. 

NysinghHVG Law LLPHouthoffVan DoorneNautaDutilhDLA PiperDirkzwager
Over de JSVU
Inloggenclose