Over de JSVU

Over de JSVU

De afkorting JSVU staat voor Juridische Studenten Vereniging te Utrecht. De JSVU is de officiële, onafhankelijke departementsvereniging van het departement Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht. De JSVU is opgericht op 2 februari 1968. Ondertussen bestaat de JSVU dus al ruim 56 jaar! Met meer dan 3500 leden en rond de 80 evenementen per jaar is de JSVU een van de grootste en meest professionele studentenorganisaties van Nederland. 

Evenementen en activiteiten

De JSVU stelt zich ten doel het behartigen van de belangen van de Utrechtse rechtenstudent in de ruimste zin van het woord. Dit doel beoogt de JSVU onder andere te bereiken door verschillende activiteiten voor haar leden te organiseren. Jaarlijks worden er bijvoorbeeld congressen, symposia en activiteiten op het gebied van arbeidsmarktoriëntatie georganiseerd. Deze activiteiten worden afgewisseld met sociale evenementen zoals een hockeytoernooi, studiereizen en veel gezellige borrels.

Naast bovengenoemde activiteiten is de JSVU verantwoordelijk voor de boekenservice, de studiewinkel en het online departementsblad Juncto. Via de JSVU Boekenservice kunnen de leden boeken bestellen met 5-13% korting. In de JSVU-studiewinkel kunnen uittreksels worden gekocht. De Juncto is het onafhankelijke departementsblad van het departement Rechtsgeleerdheid.

Diversiteit staat bij de JSVU hoog in het vaandel. Niet enkel op het gebied van activiteiten en evenementen, maar ook op het gebied van onze leden. Voor elke activiteit wordt een commissie opgericht, bestaande uit vijf tot tien leden. Deze personen zetten zich een jaar lang met enthousiasme in om de JSVU tot een steeds groter succes te maken. Wij willen benadrukken dat iedereen zich welkom moet voelen om voor een plek in een commissie te solliciteren of om deel te nemen aan onze activiteiten en evenementen.

Bestuur

De JSVU wordt bestuurd door een fulltime bestuur van zeven personen. Ieder jaar treedt er een nieuw bestuur aan, bestaande uit zeven studenten Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht. Zij houden de JSVU gedurende een collegejaar draaiende en proberen daarbij zo veel mogelijk de belangen van de Utrechtse rechtenstudent te behartigen.

Young Talent Group

Hiernaast participeert de JSVU in de Stichting Young Talent Group. De Young Talent Group richt zich op het voorbereiden van de student op de arbeidsmarkt. Wil jij op de hoogte blijven van stages, vacatures, masterclasses en andere kantooractiviteiten? Schrijf je dan snel en gratis in via www.youngtalentgroup.nl/inschrijven.

 

Young Talent GroupPels RijckenFlynthAKD
NautaDutihlVan DoorneEIFFEL A&O ShearmanDLA PiperBaker McKenziePrivacy CompanyNorton Rose FulbrightWintertaling
Over de JSVU
Inloggenclose